Skip to main content
Novinky

ISO schválila normu IFC 4.3 jako konečnou verzi

By 8. 1. 2024No Comments

Londýn, (4. ledna 2024) – buildingSMART International s potěšením oznamuje, že ISO schválila normu IFC 4.3 jako konečnou verzi. To znamená, že IFC 4.3 bude nyní mezinárodně akreditována jako nejnovější verze normy ISO 16739.

Po řadě vylepšení a změn z předchozích fází procesu ISO získala IFC 4.3 100% schválení a bude oficiálně zveřejněna v nadcházejících týdnech.

Clive Billiald, výkonný ředitel buildingSMART International, k tomu uvedl: „Formální schválení ze strany ISO, že se IFC 4.3 stane mezinárodně akreditovanou normou, je pro naše odvětví vynikající zprávou. Nepochybuji o tom, že kvalita normy se tímto procesem zlepšila, a chválím práci všech, kteří se na ní podíleli po řadu let. Nyní se těšíme na podporu přijetí a používání této nové normy průmyslem a komunitou dodavatelů softwaru.“

O buildingSMART International

buildingSMART International je neziskový orgán, který je neutrální vůči dodavatelům a vede vývoj otevřených standardů podporujících digitální informační toky v celém odvětví stavebních aktiv. Posláním bSI je aktivně zapojovat účastníky odvětví, kteří chtějí vyvíjet otevřené standardy pro plánování, projektování, zadávání zakázek, montáž a provoz budov a infrastruktury po celém světě. Poskytuje mezinárodní síť a nezbytnou technickou a procesní podporu pro vývoj otevřených standardů založených na konsensu. Její členové, kteří se pohybují napříč celým spektrem stavebního prostředí, spolupracují pod organizací a vedením buildingSMART. buildingSMART také spolupracuje s dalšími mezinárodními normalizačními orgány, jako jsou ISO, Evropský výbor pro normalizaci (CEN) a Open Geospatial Consortium (OGC). Její základní standard IFC (Industry Foundation Class) získal v roce 2012 schválení ISO.

zdroj: https://www.buildingsmart.org/ifc-4-3-approved-as-a-final-standard