Skip to main content
Novinky

CDE softwary v Česku a přehled jejich vlastností

By 10. 1. 202016 dubna, 2021No Comments

Vážení příznivci BIM, 
jak jste se koneckonců mohli dnes dopoledne na vlastní oči přesvědčit, byla na webináři Odborné rady pro BIM představena webová stránka NajdiCDE.cz. Cílem vzniku této stránky bylo shrnout několikaměsíční úsilí projektového týmu CDE při czBIM. Tým složený z členů spolku – Pavla Vlasáka, Martina Maťašovského, Ivany Matějkové a Tomáše Krajčinovského si dal za cíl připravit přehled dostupných softwarových řešení nazvaných jako společné datové prostředí (z angl. CDE – Common Data Environment). Webová aplikace zpřehledňuje a zjednodušuje rozhodování při výběru konkrétního CDE, kdy uživatel může zvolit srovnání z celé řady dostupných CDE nástrojů, aby si porovnal jednotlivé klíčové parametry pro to či ono CDE řešení. Podle autorů webové aplikace není výčet CDE řešení konečný: „Aplikace NajdiCDE.cz je otevřeným řešením, průběžně určitě chceme doplňovat CDE nástroje, které se v budoucnu objeví na českém trhu, ale i ty nástroje, které na seznamu chybí, v tuto chvíli třeba jen proto, že od prodejců těchto CDE nástrojů jsme zatím neobdrželi požadované podklady.“ uvádí Pavel Vlasák z projektového týmu CDE.

Webinář si můžete pustit také ze záznamu, případně jej přeposlat vašim spolupracovníkům či kolegům. Záznam webináře naleznete pod tímto odkazem: https://youtu.be/UWwmyUzAEx4

Ještě jednou děkujeme za pozornost a těšíme se na některém z dalších on-line setkání, která pro Vás v czBIM připravujeme.

Za Odbornou radu pro BIM z.s., 

Libuše Kameníčková
provozní ředitelka